Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Nowoczesne wnętrze na poddaszu

 

Czas czytania: ~1 min


Płytki w kropki, niebieska lina oraz sosna to elementy, których użyto do zmiany starej stodoły na małej niemieckiej wyspie Föhr w nowoczesne mieszkanie.

 

g3obDHrRK8T1jBgfDbCpcAoCsCrLnjv8wIA8OLCkEo4wdWg4Ni9jWgju2KNG_na-poddaszu1.JPG

Architekci Francesco Di Gregorio oraz Karin Matz zaprojektowali nowoczesne wnętrze poddasza. Mieszkanie znajduje się na małej niemieckiej wyspie Föhr. Do zmiany starej stodoły użyto takie elementy jak płytki w kropki, niebieską linę oraz sosnę.

CDsFTjEEYmlRZmZwB1B5rOHN2yp3pSTngXZ8qdJLb6OPkXDmLEiQUqeM4AqD_na-poddaszu2.JPG

Właściciele zamieszkiwali już wcześniej parter, ale chcieli rozbudować piętro na cele mieszkalne dla swojej powiększającej się rodziny. Projektanci postanowili przemycić we wnętrzu kulturę fryzyjską wyspy. W tradycyjnych wnętrzach z pewnością jedna ściana jadalni byłaby pokryta płytkami we wzory. Był to dawniej sposób na pokazanie bogactwa. Zastosowano więc jasne płytki, które dodatkowo miały służyć jako materiał dobrze odbijający światło.

Zobacz nowoczesne poddasze


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny w lesie
Dom jednorodzinny w lesie

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego w Klementowicach niedaleko Puław – to dzieło biura biu ...

Polska Architektura XXL 2018 - galeria nominowanych obiektów
Polska Architektura XXL 2018 - galeria nominowanych obiektów

Trwa głosowanie w Plebiscycie Polska Architektura XXL 2018. Wśród nominowanych w tym roku obiektów s ...

Webinarium LUG: Na skraju architektury i technologii. Digital engineering na przykładzie Forum Gliwice
Webinarium LUG: Na skraju architektury i technologii. Digital engineering na przykładzie Forum Gliwice

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera