Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Strefa wyciszenia i relaksu - jak na plaży

 

Czas czytania: ~1 min


Jedną z dewiz projektowych studia działającego pod patronatem Jana Sikory jest teza, że projekt bierze swój początek z dwóch źródeł; ducha miejsca oraz potrzeb użytkownika. W kolejnych realizacjach nietrudno znaleźć praktyczną realizację tej idei. Jest to bardzo wyraźne szczególnie w oddanym ostatnio do użytku lobby hotelu Molo.

 

kKf8Gp0GuG2wavyydZNxUYN1ddmrd59iaR86W5RjhvM0TH5lbu7Mj0guFC3k_57ceab1e900e1-4d8-8878-24-1-2048-m.jpg

Strefa wejściowa hotelu Molo to, wedle słów projektantów, strefa wyciszenia, relaksu. Powinna więc oddziaływać na użytkownika wręcz terapeutycznie, podobnie jak wylegiwanie się na słońcu nad morzem.

kFPnGTJBbkWlwFZXOq3IbmrUl7QkCibUAKjzGPZccNEVigfcI3TzHjYqdLQy_57cea94d4b800-4d8-8969-24-1-2048-m.jpg

Symbolem tego stanu ducha, tworzącym we wnętrzu atmosferę plaży są zebrane na plaży suche konary drzew. 

Zobacz hotel Molo


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Wnętrza Publiczne, Aranżacja Wnętrza

Znamy zwycięzców Konkursu Koło 2018
Znamy zwycięzców Konkursu Koło 2018

Konkurs Koło w tym roku obchodził swój jubileusz – odbyła się jego 20. edycja. Jego celem od początk ...

Face2Face Business Campus
Face2Face Business Campus

Face2Face Business Campus swoją nazwę zawdzięcza wzajemnemu ustawieniu dwóch budynków, z których zło ...

Ażurowy szpital
Ażurowy szpital

Na gmach szpitala, który powstać ma w mieście Tambacounda w południowej części Senegalu rozpisany by ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera