Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Czy szpital może być przyjazny?

 

Czas czytania: ~1 min


SZPITAL PEDIATRYCZNY WARSZAWSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO - zaprojektowany przez pracownię Open Architekci z Warszawy

 

aSDNAp7FFn7JXXoug8Xbv9iQlPD2RH9KrICphNpstCW4WuOSQuBsG3sPxuD8_szpital1.jpg

Szpital Pediatryczny Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego został zaprojektowany przez pracownię Open Architekci z Warszawy. Głównym założeniem autorów projektu, było stworzenie szpitala przyjaznego, czyli zrozumiałego zarówno dla pracowników jak i pacjentów.

DtCG2LWeqx0e1q6AhQLa5QYyLAlEwNU6fRxTSi8w74plIOIB4OfpU6uusDmI_szpital2.jpg

Pierwszą przestrzenią, z którą spotyka się dziecko oraz jego opiekun jest hol – łącznik, który został pomyślany jako przestrzeń ogólnodostępna, wyłamująca się ze schematu typowo szpitalnej architektury. Przeszklony od góry, wypełniony światłem i grafikami.

Zobacz szpital wypełniony światłem


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera