Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Planując aranżację nowego biura w Amsterdamie, holenderska agencja reklamowa Nothing chciała, by było ono tanie, a zarazem podkreślało filozofię firmy.

 

Z tektury falistej

W białe wnętrze mieszkania Koudenburg i van Bleiswijk wstawili dodatkową konstrukcję, dzielącą przestrzeń na mniejsze jednostki. Jest ona w całości zbudowana jest z uniwersalnego i taniego materiału – tektury falistej. Precyzyjnie pocięte i wygięte arkusze tektury o grubości 15 milimetrów połączone zostały w charakterystycznej dla van Bleiswijka technice bez użycia kleju i gwoździ. W ten sposób wykonane zostały wszystkie elementy wnętrza – biurka, stoły, regały, a nawet kolumny, schody i ściany. Arkusze połączone są w taki sposób, że jeśli z jakiegoś powodu któryś z nich zostanie uszkodzony, można go bez problemu usunąć i minimalnym kosztem wymienić na nowy. Misternie wykonana tekturowa konstrukcja odzwierciedlać ma zamiłowanie klienta do perfekcyjnych, precyzyjnych rozwiązań.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera