Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


ARCVS Studio w Podgoricy, stolicy Czarnogóry, zbudowało biurowiec, który z każdej strony wygląda inaczej.

 

Architekci inspirowali się stylem lat 60

Dzielnica, w której wzniesiono gmach, wypełniają przede wszystkim budynki powojenne, biurowce i bloki z lat 60. ubiegłego wieku. Architekci dopasowali się – choć nie musieli – do tej zabudowy, zainspirowali się charakterystyczną nowoczesnością budownictwa tamtego okresu. Elewacje boczne biurowca – to duże płaszczyzny okien, których ramy wykonano z aluminium – dokładnie tak, jak to się praktykowało w latach 60.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera