Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


ARCVS Studio w Podgoricy, stolicy Czarnogóry, zbudowało biurowiec, który z każdej strony wygląda inaczej.

 

Zwrócono je do ulicy węższym bokiem

Obie zwrócono do ulicy węższym bokiem i obie pokryto szarym betonem. Elewacja frontowa różni się więc znacznie od bocznych, przeszklonych. Surowa, monolityczna ściana od ulicy zupełnie nie sugeruje tego, co znajdzie się za rogiem – czyli lekkich, nowoczesnych, przeszklonych powierzchni.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt polskiej wystawy na Biennale Architektury w Wenecji
Projekt polskiej wystawy na Biennale Architektury w Wenecji

Międzynarodowa Wystawa Architektury, zwana potocznie Biennale Architektury w Wenecji – to najważniej ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków
VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera