Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Fundacja zajmująca się dziko żyjącymi reniferami w Norwegii zbudowała pawilon, przeznaczony do obserwacji tych zwierząt. Autorem projektu jest pochodząca z tego samego kraju pracownia Snøhetta.

 

Wielowarstwowa inspiracja

Prostokątny pawilon będzie centrum informacyjnym dla turystów (wykładu o przyrodzie Norwegii będzie tu mogła wysłuchać jednocześnie spora grupa chętnych) oraz punktem, z którego będzie można obserwować dziko żyjące zwierzęta. Jak mówią sami architekci, u źródeł ich architektonicznej wizji stanęła przyroda tego regionu, ale też kultura, a nawet mity i legendy stąd pochodzące.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Casa Bruma – dom z betonu
Casa Bruma – dom z betonu

Meksykańska architektka, Fernanda Canales, we współpracy z Claudią Rodríguez stworzyła projekt archi ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera