Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Stalowa rama, podzielona równo na kwadraty, a każdy z nich wypełniony szybą. Tak w skrócie można opisać biurowiec ECA/OAI, zbudowany w szwajcarskim mieście Vevey.

 

Szwajcarski minimalizm

Czystość, wręcz sterylność kompozycji budynku pasuje do znanego na świecie szwajcarskiego minimalizmu. Surowe, pozbawione jakichkolwiek ozdobników formy i surowe materiały – to z tym kojarzy się współczesna architektura Szwajcarii. Nie inaczej jest w przypadku biurowca ECA/OAI, który sprawia wrażenie, jakby składał się wyłącznie ze szkła i światła, „uporządkowanych” za pomocą stalowych listew.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Drewniana bryła wśród drzew
Drewniana bryła wśród drzew

Na szczycie stacji narciarskiej Słotwiny Arena (896 m n.p.m) wśród lasów pasma Jaworzyny Krynickiej ...

Capsulo – betonowa poduszka
Capsulo – betonowa poduszka

Capsulo – taką nazwę nosi zakład produkcji kawy, zlokalizowany na obrzeżach Tbilisi w Gruzji. Bardzo ...

Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi
Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi

Wśród projektów architektonicznych nominowanych w konkursie na Najlepszą Przestrzeń Publiczną Wojew ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera