Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W starożytnym włoskim mieście, ale wśród poprzemysłowego krajobrazu stanął ogromny apartamentowiec, który w oryginalny sposób nawiązuje do historii okolicy.

 

W wiszącym łącznikiem

Zaprojektowała ja mediolańska pracownia Cino Zucchi Architetti, nadając jej formę zgeometryzowanej „pętli”, kompleksu brył, z który z każdej story wygląda nieco inaczej. Budynek posiada wewnętrzny dziedziniec z ogrodem, a jedno z jego skrzydeł „wisi” w powietrzu – ma formę zawieszonej nad ziemia platformy (w niej też znalazły się mieszkania).

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera