Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W starożytnym włoskim mieście, ale wśród poprzemysłowego krajobrazu stanął ogromny apartamentowiec, który w oryginalny sposób nawiązuje do historii okolicy.

 

Wyrazisty

Taki pomysł wymusiło nie jako położenie budynku – inaczej niż miejskie kamienice, ten budynek jest doskonale widoczny z daleka, z wielu stron – musiał więc otrzymać wyrazistą formę. W ciągu najbliższych lat doki w okolicy mają się zamienić w nowe osiedle z promenada spacerową oraz terenami zielonymi. Wtedy dopiero nowy apartamentowiec zyska pełnię wyrazu.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nagroda Roku SARP 2019 – znamy laureatów
Nagroda Roku SARP 2019 – znamy laureatów

Nagroda Roku SARP – to ceniony, prestiżowy konkurs, w którym realizacje architektoniczne ocenia bran ...

Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy
Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy

Od czasu, gdy coraz więcej zakupów robimy w internecie, stacjonarne centra handlowe musiały zacząć s ...

Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów
Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera