Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Siedziba firmy ThyssenKrupp w Essen ma nie tylko ciekawy kształt, jakby była złożona z dwóch dopasowanych do siebie klocków. Ma także ekologiczny i oryginalny sposób nasłonecznienia wnętrz.

 

Biuro dla hutnika

Tuż pod niemieckim miastem Essen do niedawna rozciągał się duży, 230-hektarowy zaniedbany teren po dawnych fabrykach. Kilka lat temu narodził się projekt rewitalizacji tego obszaru – do dziś już jego część zagospodarowano jako zielone tereny rekreacyjne; na jednej z działek swoją siedzibę zbudowała właśnie związana z przemysłem hutniczym firma ThyssenKrupp.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera