Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W laicyzującej się Europie coraz częściej słyszy się o zmieniających swoją funkcję kościołach. Jeden z nich stoi w Rotterdamie – świątynię zamieniono w wygodny dom dla rodziny w dwójką dzieci.

 

Nowi właściciele stwierdzili, że dom jest o wiele za duży na ich potrzeby – dlatego mogli pozwolić sobie na pozostawieni tak dużych przestrzeni otwartych. Dzięki skumulowaniu pokoi w jednym końcu domu, a otwarciu reszty budowla wypełniła się światłem i powietrzem.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera