Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Na podwórku prywatnej willi we włoskim mieście Fiume Veneto powstała niezwykła budowla. Świecące pudełko jest galerią sztuki.

 

Na kamieniach

Na podwórku rezydencji wydzielono pole, które wysypano drobnymi kamieniami, a częściowo też wypełniono wodą. To na nich stanął budynek galerii, mający zaledwie 35m2 powierzchni. Jego elewacje wykonano z mlecznego szkła – tak, aby przepuszczały światło, ale żeby z zewnątrz nikt nie mógł zajrzeć do środka.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera