Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Austriacka pracownia Schwärzler + Lang Architekturbüro na Jeziorze Bodeńskim w Lochau zbudowała bar, do którego wędruje się po długim molo.

 

Otwórz okiennice

Ze względu na swoje nietypowe położenie, budynek jest oczywiście maksymalnie otwarty. Dzięki temu nie tylko roztacza się z niego piękny widok na jezioro, ale też wnętrze jest świetnie wentylowane, a więc zawsze wypełnione świeżym powietrzem. Na wszystkich ścianach znalazły się drewniane okiennice, które można zamknąć (np. na czas spektaklu), ale gdy się je wszystkie otworzy prawie zaciera się granica między wnętrzem a otaczającym jeziorem.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera