Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Całą fasadę hotelu w Barcelonie zakrywa kurtyna – półprzejrzysty ekran. Jednak nie jest on powierzchnią reklamową, a wielobarwnym obrazem.

 

Łazienką do przodu

Do snu nie jest potrzebne światło, a więc pokoje znalazły się w tylnej części wciśniętego w wąską działkę i w trzech stron zabudowanego hotelu. Dużo więcej światła przydaje się w łazience, dlatego to właśnie je umieszczono od strony ulicy. Ponadto wnętrze hotelu – to głównie beton i szkło, materiały nowoczesne i lubiane przez młodych turystów. Ich zimny charakter przełamano detalami w intensywnych kolorach.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera