Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


House Haller, zaprojektowany przez Hallera Jürgena i Petera Plattnera, przeznaczony jest i do pracy, i do mieszkania. Nie ogranicza też imponującego widoku na Alpy.

 

Pracownia w piwnicy

Willa stanęła na niewielkim zboczu, architekci wykorzystali ten fakt i w przyziemiu, które widoczne jest tylko z jednej strony domu (z drugiej biegnie już fragment wzgórza), umieścili biuro i przestrzeń do pracy (to był warunek zleceniodawcy, by takie miejsce w domu się znalazło). Dzięki temu całą resztę domu można było zaprojektować jako otwartą, jasną przestrzeń do życia. Komfort, jaki zapewnili projektanci mieszkańcom można zobrazować tym, że łazienka państwa domu została wyposażona w szklaną ścianę i taras, gdzie można się zrelaksować po kąpieli, obserwując wierzchołki Alp. Foto: http://juergenhaller.at, www.dailyicon.net

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera