Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W ubiegłym roku w Sztokholmie stanęło przedszkole, które wygląda, jak fantazyjny domek-zabawka, wykonany z tektury falistej.

 

Falujący owal

Budowla składa się z dwóch przenikających się faliście segmentów, pomiędzy którymi utworzono półotwarty dziedziniec. Te nietypowe, falujące, jakby organiczne kształty (niektórzy porównują je z kształtem nerki) nadają budynkowi lekkości i powodują, że nie przytłacza on dzieci, bo przypomina im jedną z zabawek.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera