Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W ubiegłym roku w Sztokholmie stanęło przedszkole, które wygląda, jak fantazyjny domek-zabawka, wykonany z tektury falistej.

 

Na granicy

Budynek zaprojektowała pracownia Tham & Videgård Arkitekter na skraju lasu, otaczającego silnie zabudowaną dzielnicę z terenami poprzemysłowymi. Jak mówią architekci, ze względu na te lokalizację, szukali dla budynku kształtu, który by pogodził te dwa różne światy.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nietypowe bloki dla Rzeszowa
Nietypowe bloki dla Rzeszowa

U stóp wzgórz w dzielnicy Zalesie w Rzeszowie znajduje się niska, głównie jednorodzinna zabudowa. W ...

Drewniana bryła wśród drzew
Drewniana bryła wśród drzew

Na szczycie stacji narciarskiej Słotwiny Arena (896 m n.p.m) wśród lasów pasma Jaworzyny Krynickiej ...

Capsulo – betonowa poduszka
Capsulo – betonowa poduszka

Capsulo – taką nazwę nosi zakład produkcji kawy, zlokalizowany na obrzeżach Tbilisi w Gruzji. Bardzo ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera