Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Australijska pracownia Tonkin Zulaikha Greer ma na koncie projekt wiaduktu, który poza tym, że łączy dwa odcinki autostrady, ma też wyrazistą, nietypową formę.

 

Ekrany z podporami

Druga częścią projektu jest obudowa samej szosy. W miejscu, gdzie blisko drogi znajdują się zabudowania, jako ekranów dźwiękochłonnych użyto przezroczystych, piaskowanych płyt akrylowych. Zostały one pokryte graficznym wzorem (białym, gdzieniegdzie kolorowym), a opierają się na ogromnych, niebieskich wspornikach, wykonanych z betonowych prefabrykatów.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera