Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W pozornie zabudowany do ostatniego metra centrum Londynu powstał nowy dom, który nie tylko jest wygodny, ale zapewnia też mieszkańcom piękne widoki na metropolię.

 

Dobrze rozplanowany

Do domu wchodzi się przez most, prowadzący z sąsiedniego budynku, bo magazyn, na którym posadowiono nową budowlę jest nieczynny. W samym domu znalazły się za to dodatkowe, stalowe, spiralne schody, prowadzące na dach. Na nim to umieszczono panele słoneczne, dostarczające energii, ale też znalazło się miejsce na porośniętą kolejnymi roślinami przestrzeń wypoczynkową. Foto: Mike Tonkin, www.tonkinliu.co.uk

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera