Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


We włoskiej miejscowości Cuneo zbudowano stację benzynową, która swoją nowoczesną i oryginalną bryłą przyciąga uwagę nie tylko kierowców.

 

Odrobina czerwieni

Biel i płynne kształty architekci przełamali czerwonym detalem: na fasadzie stacji umieścili czerwoną płytą z graficznym rysunkiem, która ożywia i urozmaica niewielki budynek. Poza tym jego betonową bryłę przełamują też liczne przeszklenia, okna, wpasowane w otwory o równie łagodnych, płynnych, zaokrąglonych kształtach.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera