Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


We włoskiej miejscowości Cuneo zbudowano stację benzynową, która swoją nowoczesną i oryginalną bryłą przyciąga uwagę nie tylko kierowców.

 

Dla wędrowców

„Punktem wyjścia dla projektu była chęć zawarcia w jego bryle idei podróży, zarówno krótko-, jak i długodystansowej”, mówią Duilio Damilano i Alberto Pascale, autorzy projektu. W końcu tego typu budynki służą przede wszystkim tym, którzy wędrują, przemieszczają się.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Archdaily Building of the Year – polskie nominacje
Archdaily Building of the Year – polskie nominacje

Archdaily Building of the Year – to konkurs architektoniczny, w którym najlepsze budynki z całego św ...

Polska Architektura XXL 2018 - galeria nominowanych obiektów
Polska Architektura XXL 2018 - galeria nominowanych obiektów

Trwa głosowanie w Plebiscycie Polska Architektura XXL 2018. Wśród nominowanych w tym roku obiektów s ...

Webinarium LUG: Na skraju architektury i technologii. Digital engineering na przykładzie Forum Gliwice
Webinarium LUG: Na skraju architektury i technologii. Digital engineering na przykładzie Forum Gliwice

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera