Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pomiędzy ślimakami wiaduktów dwóch tras szybkiego ruchu stanął biurowiec, który naśladuje kształt pętli, w jaki układają się jezdnie.

 

Jak wyspa wśród asfaltu

Mimo niezbyt przyjaznego otoczenia biurowca architektom udało się w jego sąsiedztwie zmieścić i plac zabaw, i skwer. Dzięki temu stojący pomiędzy kilkupasmowymi jezdniami gmach wydaje się przyjemną, zachęcającą wyspą. Foto: www.abalos-sentkiewicz.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera