Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wygodny dom dla rodziny z dziećmi, zbudowany tylko… ze schodów. Taki projekt zrealizowała pracownia y+M Design Office w japońskim mieście Oda.

 

W środku też schody

Schodkowa elewacja ma oczywiście swoje odzwierciedlenie we wnętrzu domu. Jego trójkątną przestrzeń podzielono na poziomy za pomocą antresoli, a kolejne schody (te w środku, prowadzące na antresolę) także ułożono tak, że są równoprawną przestrzenią domu – mogą się tu bawić dzieci, można na nich usiąść, czytając książkę (szczególnie że całą ścianę obok zajmują półki z książkami właśnie).

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera