Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Villa Klaathem, zbudowana na kanadyjskiej wyspie Salt Spring przez projektantów z Patkau Architects ma 84m długości i jest całkiem płaska.

 

Jak węgiel

Elewacje domu wykonano z płyt włókno-cementowych, zabarwionych na ciemny, jakby zwęglony kolor. Jednak bynajmniej nie sprawia on ponurego wrażenia – ta barwa powoduje, że wśród pni drzew i liści dom jest prawie niewidoczny.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera