Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Christian Kronaus i Erhard An-He Kinzelbach wygrali konkurs na rozbudowę gmachu sądu w austriacki mieście St. Pölten. Poza budynkiem obok powstała atrakcyjna przestrzeń publiczna.

 

Rytmiczny plac

Do geometrycznej formy nowego gmachu architekci dopasowali też aranżację placu. Na wyłożonej jasnym kamieniem powierzchni za pomocą ławek oraz prostokątnych geometrycznych brył odtworzono rytm okien nowego budynku – meble miejskie mają taki sam wąski, podłużny kształt, ustawiono je w podobnym układzie. W ten sposób „domknięto” zgeometryzowaną, zrytmizowaną kompozycję całego założenia. Foto: www.kronaus.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt domu atrialnego pracowni maxberg
Projekt domu atrialnego pracowni maxberg

Projekt architektoniczny domu atrialnego, położonego na dużej działce z dostępem do jeziora i lasu o ...

Webinarium Dimplex: Pompy ciepła w praktyce. Studium przypadku cz.2 - budownictwo jednorodzinne
Webinarium Dimplex: Pompy ciepła w praktyce. Studium przypadku cz.2 - budownictwo jednorodzinne

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera