Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Christian Kronaus i Erhard An-He Kinzelbach wygrali konkurs na rozbudowę gmachu sądu w austriacki mieście St. Pölten. Poza budynkiem obok powstała atrakcyjna przestrzeń publiczna.

 

Nowa siedziba prokuratora

Ogłaszając konkurs na dodatkowy budynek, dyrekcja Sądu w St. Pölten od razu wiedziała, że jednocześnie powinien obok gmachu powstać publiczny plac. Dlatego w warunkach konkursu znalazł się nie tylko zapis o nowej siedzibie prokuratury, ale i o rewitalizacji placu, znajdującego się obok (oraz budowie pod nim garażu podziemnego).

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera