Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Bardzo nietypowy kształt ma willa, zbudowana w Tokio według projektu japońskiej pracowni On Design Partners. Sprawia wrażenie, jakby nie miała ścian.

 

Wśród pagórków

Dom powstał w mocno pagórkowatej okolicy japońskiej metropolii, na zboczu wzgórza. Architekci musieli uwzględnić te warunki, bo działka, przeznaczona pod zabudowę, była niewielka. Dlatego postanowili stworzyć dom wąski, za to „wyciągnięty” ku górze i ustawić go na jedynym, maleńkim płaskim skrawku działki, obejmującej fragment klifu.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera