Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Przy maleńkiej, ciasno zabudowanej starymi domami uliczce w szwedzkiej Landskronie stanął nowy dom. Jest całkiem inny od sąsiadów, ale zarazem do nich pasuje.

 

Jakby nie było sąsiadów

Tą właśnie metodą architekci postanowili „wpasować” nowy dom pomiędzy stare. Neutralnością graniczącą z obojętnością – budynki sprawiają wrażenie, jakby „nic sobie nie robiły” z tego niezwykłego sąsiedztwa. Elegancja nowej bryły i jej spokojne, geometryczne proporcje pasują doskonale do spadzistych dachów i sielskiego widoku uliczki.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera