Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Przy maleńkiej, ciasno zabudowanej starymi domami uliczce w szwedzkiej Landskronie stanął nowy dom. Jest całkiem inny od sąsiadów, ale zarazem do nich pasuje.

 

Na otwartych platformach

Ze względu na niewielkie rozmiary domu, jego wnętrze rozplanowano na wspinających się ku górze, otwartych platformach. Białe, ażurowe schody prowadzą na kolejne kondygnacje-antresole, na których pomieściły i się i salon z kuchnią, i sypialnie domowników, łazienka, a nawet biblioteka. Na samym szczycie ulokowano obudowany po bokach ścianami taras. Foto: http://www.eldingoscarson.com/

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Capsulo – betonowa poduszka
Capsulo – betonowa poduszka

Capsulo – taką nazwę nosi zakład produkcji kawy, zlokalizowany na obrzeżach Tbilisi w Gruzji. Bardzo ...

Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi
Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi

Wśród projektów architektonicznych nominowanych w konkursie na Najlepszą Przestrzeń Publiczną Wojew ...

Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek
Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek

Wieża kontroli ruchu lotniczego, zbudowana w ubiegłym roku na lotnisku Katowice-Pyrzowice, jest jedn ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera