Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia Lifschutz Davidson Sandilands zaprojektowała rozbudowę dziecięcego szpitala onkologicznego w Birmingham o skrzydło przeznaczone dla chorych nastolatków.

 

Kolorowo w środku

Nie inaczej jest wewnątrz – architekci podkreślają, że bardzo zależało im na maksymalnym ukryciu medycznych przyrządów i kojarzącego się z chorobą wyposażenia. Oczywiście nie do końca było to możliwe w sali chorych, ale w przestrzeniach wspólnych dominują dynamiczne formy (stoły i krzesła zastąpiono zatopionymi w ścianach „kapsułami”), a szpitalny korytarz od sufitu do podłogi oklejono fototapetą.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom dopasowany od 3XB Architekci
Dom dopasowany od 3XB Architekci

Prywatny inwestor, zwracając się do pracowni 3XB Architekci Filipa Banacha z prośbą o projekt archit ...

Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek
Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek

Wieża kontroli ruchu lotniczego, zbudowana w ubiegłym roku na lotnisku Katowice-Pyrzowice, jest jedn ...

Jacek Lenart laureatem Honorowej Nagrody SARP 2019
Jacek Lenart laureatem Honorowej Nagrody SARP 2019

Jacek Lenart został kolejnym laureatem Honorowej Nagrody SARP. Przyznawana od 1966 roku decyzją złoż ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera