Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia Lifschutz Davidson Sandilands zaprojektowała rozbudowę dziecięcego szpitala onkologicznego w Birmingham o skrzydło przeznaczone dla chorych nastolatków.

 

Oaza spokoju

Te „młodzieżowe” formy budynku są użyte bardzo świadomie i w stosownych proporcjach. Projektanci pragnęli wykreować przestrzeń, w której pacjenci będą się czuli swobodnie, która jednak zarazem stanie się „oazą spokoju” wśród zgiełku otaczającego miasta, chaosu jego zabudowy, nerwowości ruchu ulicznego. Nowy szpital, choć na pewno nie jest miejscem, w którym chce się być, nie przytłacza, jest przestrzenią dynamiczną, ale nie agresywną. Foto: www.lifschutzdavidson.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt biurowca na rogu ulicy
Projekt biurowca na rogu ulicy

Projekt architektoniczny pięciokondygnacyjnego biurowca w centrum Częstochowy opracował zespół Danie ...

VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Dom Przekątny
Dom Przekątny

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego – to najczęściej wynik ścisłej współpracy architekta z ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera