Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Świetnie zaprojektowany skwer z wieżą widokową wita wszystkich, którzy ze Szwecji wędrują do Norwegii. To gościnne miejsce jest dziełem pracowni Saunders Architecture.

 

Zardzewiałe elementy

Park miał być miejscem ciszy i wypoczynku – otoczono go więc wijącą się ku górze rampą. Zastępuje ona nieprzyjazny mur, można po niej chodzić czy usiąść, a zarazem osłania ona główną część parku od hałasu szosy. Rampa, podobnie jak pawilony informacyjne, postawione obok niej, obłożono rdzawą blachą corten, modnym ostatnio materiałem, wyrazistym, ale zarazem dającym wrażenie naturalności.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Muzeum Wyspiańskiego – wyniki konkursu architektonicznego
Muzeum Wyspiańskiego – wyniki konkursu architektonicznego

11 października 2019 roku poznaliśmy wyniki konkursu architektoniczno-urbanistycznego, dwuetapowego, ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków
VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera