Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Szkoła Sztuki Lasalle (Lasalle College Of The Arts) w Singapurze, zaprojektowana przez biuro RSP Architects Planners & Engineers – to sześć budynków, otoczonych wspólną ścianą, zgrupowanych wokół malowniczego dziedzińca.

 

Dynamiczny wąwóz

Oryginalne ukształtowanie elewacji budynków od strony dziedzińca przełamuje wrażenie „wąwozu”, jakie można by mieć, wchodząc w przestrzeń z obu stron i od góry zabudowaną dość wysokimi budowlami. Zygzakowato wybrzuszające się i w pełni przeszklone elewacje budynków dają jednak raczej wrażenie dynamizmu i energii, a wydobywające się z wnętrz światło oświetla także dziedziniec.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera