Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Centrum sportu i rekreacji we francuskim Saint-Cloud mieni się wieloma kolorami, zarówno na zewnątrz jak i w środku. Architekci z pracowni KOZ architectes swój projekt skierowali do najmłodszych użytkowników.

 

Wielokolorowy

Architekci bardzo odważnie użyli kolorów w budynku – właściwie każdy fragment ma tu swoją intensywną barwę. We wnętrzu dominuje zieleń, ale są też sale czy korytarze czerwone, żółte, pomarańczowe. Nie ma bieli czy szarości – projektanci uznali, że nudne, banalne barwy nie pasują do miejsca, które ma się kojarzyć z radością i energią.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera