Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Kształt, kojarzący się nieco z dorobkiem socmodernizmu ma dom, zbudowany dwa lata temu w słoweńskim mieście Portorož. Willa jest dziełem pracowni Sadar Vuga Arhitekti.

 

Niewidoczni

Mimo że architekci zapewnili mieszkańcom otwartość na światło, ogród i tarasy, zaplanowali mieszkania tak, aby lokatorzy nie byli w nich widziani ani przez przechodniów, ani sąsiadów. Udało się to dzięki umieszczeniu każdego z mieszkań w osobnym „segmencie”, który następnie ustawiono pod niewielkim kątem w stosunku do kolejnego z nich.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Drewniana bryła wśród drzew
Drewniana bryła wśród drzew

Na szczycie stacji narciarskiej Słotwiny Arena (896 m n.p.m) wśród lasów pasma Jaworzyny Krynickiej ...

Capsulo – betonowa poduszka
Capsulo – betonowa poduszka

Capsulo – taką nazwę nosi zakład produkcji kawy, zlokalizowany na obrzeżach Tbilisi w Gruzji. Bardzo ...

Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi
Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi

Wśród projektów architektonicznych nominowanych w konkursie na Najlepszą Przestrzeń Publiczną Wojew ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera