Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Czy można niewielkim kosztem zmienić dawną siedzibę producenta stali w dynamiczne i ekologiczne centrum kultury? Pracownia Spillman Farmer Architects udowodniła to, modernizując gmach Bethlehem Steel.

 

Pomarańczowa stal

Dokonali tego głównie za pomocą intensywnie pomarańczowych, stalowych elementów. Taki jest dostawiony do fasady duży taras (na wysokości pierwszej kondygnacji), taka jest widowiskowa, okrągła klatka schodowa, wstawiona w sam środek budowli oraz antresola, ciągnąca się przez całą jej długość.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera