Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Zbudowana rok temu kaplica pogrzebowa pod wezwaniem Św. Wawrzyńca w fińskim mieście Vantaa otrzymała wiele nagród za doskonałe połączenie wysokiej jakości architektury z szacunkiem dla przyszłych użytkowników.

 

Z szacunkiem dla sąsiadów

Poza komfortem przyszłych użytkowników, projektanci musieli pomyśleć o jeszcze jednym: o specyficznym sąsiedztwie kaplicy. Stanęła ona bowiem na terenie, uznanym przez władze Finlandii za szczególnie wartościowe dziedzictwo narodowe, w pobliżu XV-wiecznego kościoła oraz tuz obok cmentarza.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera