Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Ma hiszpańskim pustkowiu w okolicy Cadiz powstał dom, który najłatwiej opisać jako „złożony z przestrzeni”. Projekt willi powstał w pracowni Alberto Campo Baezy.

 

Światło i cień

Wszystkie, wydzielone niskimi i wysokimi ścianami przestrzenie przenikają się, bo łączy jen sam motyw, kształtujący ich charakter: gra światła i cienia. To właśnie to zjawisko tworzy przestrzeń domu: śnieżnobiałe ściany, konsekwentnie używane piony i poziomy, ich surowe geometryczne układy oraz intensywne światło i ostro odcinające się cienie są „budulcem” willi. Foto: www.campobaeza.com i http://en.wikiarquitectura.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera