Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W cichej dzielnicy mieszkaniowej Osaki powstał dom jednorodzinny, który znacznie odróżnia się od sąsiedniej zabudowy. Jego projekt powstał w pracowni Koseki Architect Office.

 

Osłania

Owa ażurowa, częściowo kamienna ściana ogradza dom od ulicy, tworząc przed wejściem maleńki dziedziniec (szerokości chodnika). Ten nietypowy parkan pozwolił też architektom wiele ścian w domu zastąpić szkłem – kamienne piksele zapewniają poczucie intymności mieszkańcom.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera