Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W cichej dzielnicy mieszkaniowej Osaki powstał dom jednorodzinny, który znacznie odróżnia się od sąsiedniej zabudowy. Jego projekt powstał w pracowni Koseki Architect Office.

 

Rozpikslowany

Poza funkcją, jaką ażurowa ściana pełni dla użytkowników domu, ma też znaczenie czysto estetyczne. Surrealność jej formy, kamiennych pikseli, wędrujących po siatce ku górze, połączona z bardzo prostym kształtem tworzą ciekawą jakość wśród sąsiedniej zabudowy. W nocy, gdy wnętrze domu jest oświetlone, piksele na parkanie stają się niezwykłym, graficznym wzorem. Foto: www.koseki-aa.jp

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera