Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W fiński mieście Vantaa pod Helsinkami powstał budynek, mieszczący szkołę, dom opieki, klub młodzieżowy oraz klinikę stomatologiczną. Projekt budynku powstał w biurze Linja Architects.

 

Biel, zieleń, beż

Większość elementów szkoły wykończono w kolorze białym – ale do wnętrza wprowadzono też elementy zielone, aby tworzyły spójną całość z ułożoną z dziesiątków zielonych płytek fasadą. Beżowo-zielona graficzna kompozycja na elewacji szkoły nadaje jej unikalnego i pasującego do funkcji charakteru.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera