Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W fiński mieście Vantaa pod Helsinkami powstał budynek, mieszczący szkołę, dom opieki, klub młodzieżowy oraz klinikę stomatologiczną. Projekt budynku powstał w biurze Linja Architects.

 

Bezpieczne miejsce

Jak podkreśla architekt, Timo Koljonen z biura Linja Architects, projektantom zależało na bezpieczeństwie dzieci. Dlatego długi budynek ciągnie się wzdłuż granicy działki po to, żeby po jego drugiej stronie powstała bezpieczna przestrzeń na boiska i place zabaw, odsunięta od ulicy i osłonięta budynkiem szkoły. Foto: www.linja-arkkitehdit.fi

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera