Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Jak wielki, drewniany wąż wygląda zabudowa głównego placu w kampusie jednej ze szkół w Pekinie. Dzieło pracowni Interval Architects ma na celu przedefiniowanie idei publicznego placu.

 

Drewno i stal

Rollercoaster zbudowano z drewna i metalu. Wykonane z desek ściany, gdy się unoszą są podtrzymywane przez smukłe i lśniące stalowe słupy. Metalowymi listwami obito także krawędzie całej konstrukcji, pomiędzy nimi umieszczając drewniane poziome żaluzje, które nie tylko chronią od słońca czy wiatru, ale podkreślają jeszcze bardziej dynamikę budowli.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Webinarium Libet: Ekologia w dobrym stylu – nawierzchnie w zgodzie z naturą
Webinarium Libet: Ekologia w dobrym stylu – nawierzchnie w zgodzie z naturą

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Bookworm Cabin – dom do czytania
Bookworm Cabin – dom do czytania

Bookworm Cabin – to niezwykłe przedsięwzięcie, wymyślone przez Bartka Kraciuka i Martę Puchalską-Kra ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera