Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Norweski Zarząd Dróg Publicznych w pracowni Reiulf Ramstad Architects siedem lat temu zamówił projekt trasy turystycznej, biegnącej wśród wysokich norweskich gór. W ubiegłym roku została ona oddana do użytku.

 

Z miejscem odpoczynku

Z myślą głównie o tych drugich w kilku miejscach trasy wzniesiono zadaszone pomieszczenia, które częściowo wkopane w ziemię, częściowo przeszklone dają szansę na chwilę odpoczynku bez utraty pięknego widoku na góry.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera