Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia Rstudio projektując przedszkole w Walencji, stworzyła budowlę, która pozornie formą odbiega od innych obiektów, przeznaczonych dla dzieci.

 

Za kolorowym płotem

Całe założenie od zgiełku ulicy oddzielono drewnianym parkanem z gęsto ustawionych sztachetek. Zarówno ten płot, jak i betonowe ściany we wnętrzach budynku „ocieplono” niewielkimi kolorowymi wstawkami. Otwory w betonowych ścianach wypełniono akrylowymi wielobarwnymi płytkami, tło parkanu stanowią panele z kolorowymi obrazkami i napisami. Foto: http://rstudio.es

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera