Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia Ada Karmi-Melamede Architects i architekt krajobrazu Amir Blum stworzyli pawilon wejściowy dla znanego w Izraelu ogrodu botanicznego Ramat Hanadiv. Dużego budynku prawie nie widać.

 

Z jasnego kamienia

Pawilon stanowią właściwie wykonane z jasnego kamienia ściany, które wiją się równolegle do siebie przez całą długość budynku. W niektórych miejscach opadają prawie do ziemi, w innych tworzą zamknięte przestrzenie –sale wykładowe, audytorium, kawiarnię, w jeszcze innych rozszerzają się, otaczając użytkowe dziedzińce i przestrzenie dla zwiedzających.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera