Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia Ada Karmi-Melamede Architects i architekt krajobrazu Amir Blum stworzyli pawilon wejściowy dla znanego w Izraelu ogrodu botanicznego Ramat Hanadiv. Dużego budynku prawie nie widać.

 

Zintegrowany z roślinami

Przestrzeń pomiędzy owymi ścianami, jeśli nie pojawiają się tam użytkowe wnętrza, wypełniono ziemią i obsadzono roślinami. Dzięki temu nowy budynek bardzo łatwo stopił się z ogrodem i jego obecność nie zmieniła charakteru tego lubianego wśród zwiedzających terenu. Foto: www.adakarmimelamede.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dworzec – biblioteka
Dworzec – biblioteka

W kwietniu obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Ochrony Zabytków. Jak co roku przy tej okazji odbyła s ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera