Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Właściciele małego domku w rybackiej wiosce w Szkocji zwrócili się z prośbą do biura Oliver Chapman Architects o projekt rozbudowy, która pozwoli im cieszyć się widokiem na morze.

 

Dobudówka do XIX wieku

Właściciele jednego z takich stojących w gęstej zabudowie domków postanowili „odzyskać” widok na morze, czy z tyłu budowli dostawić nową część, co było zadaniem o tyle trudnym, że wioska powstała na początku XIX wieku i ma dość wyrazisty charakter. Oliver Chapman Architects zaproponowali lekki, przeszklony pawilon.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera