Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Właściciele małego domku w rybackiej wiosce w Szkocji zwrócili się z prośbą do biura Oliver Chapman Architects o projekt rozbudowy, która pozwoli im cieszyć się widokiem na morze.

 

Stopiony z tłem

Projektanci podkreślają, że inspiracje czerpali właśnie z sąsiedniej zabudowy. Jej ciasny, ale pozornie chaotyczny, nieregularny układ odzwierciedlili w także nieregularnej bryle dobudówki. Jej kolorystyka i gabaryty obliczono, by stopiły się z tłem, z zacienionymi „zakamarkami” pomiędzy domami.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera